Jag använder mig aldrig av mos i pulverform men det funkar bra till gratänger. Så denna fick också införskaffas.
I övrigt behöver du: (2-3 pers)
salt, vitpeppar
1 äggula
Till såsen:
ca 1 dl fiskspad
3 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 msk hummerfond
1/2 tsk salt
2 krm vitpeppar
2 msk dill
Lägg de frysta fisktärningarna i en smord ugnssäker form. Salta och peppra fisken. Tillaga i mikro på full effekt, ca 3 minuter tills fisken är halvtinad.
Sås: Häll fiskspadet från formen i en kastrull tillsammans med mjölk och vetemjöl. Vispa och koka upp under omrörning. Tillsätt hummerfond, salt och peppar. Smaksätt med dill. Häll såsen över fisken.
Tillaga 4 port. av potatismoset enligt anvisningen på förpackningen och bland ner en äggula. Spritsa eller klicka med en sked moset runt kanten på formen och gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Servera med en sallad.
Jag insåg när jag gjorde denna gratängen att jag önskar mig en sprits. Trodde att jag hade en...
Denna fiskgratäng gick verkligen hem! Framförallt hos Erica! Hon tog om två gånger och sa till mig att den var sååå god! Kul!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar