torsdag 15 april 2010

Fransk fisk

Idag har det varit superskönt väder! Tog fram solstolen och satte mig ute med en kopp kaffe redan vid 9.15 på morgonen. Hade självstudiedag idag och har börjat läsa "Kritisk utredningmetodik". Stannade ute hela dagen. Framåt eftermiddagen kunde man hitta mig på en madrass bara iklädd bikini. Ser redan fram emot morgondagen, då det tydligen ska bli lika fint väder.

Så var det dags för den "populära" fiskdagen! På senaste tiden har jag använt mig mycket av Dinjonsenap. Något som kommer visa sig även denna dagen. Det roliga var att Erica hjälpte mig i köket genom hela tillagningen så det är faktiskt hon som gjort många av momenten, med min vägledning.

Jag använde mig av pangasiusfilé och det blev väldigt lyckat.
4 filéer pangasiusfilé eller annan vit fisk (totalt ca 600 g)
Flytande margarin
8 salladslökar
salt
4 tsk prassad ciron
4 schalottenlökar
8 msk vitt vin
2-2,5 dl grädde
3-4 tsk fransk senap

Lägg fisken i bitar på en bädd av strimlad salladslök i en lättsmord ungssäker form. Salta och pressa över citronsaft. Täck med folie och sätt in i ugn på 225 grader ca 20 min. tills fisken är vit och ogenomskinlig.

Så här så fisken ut efter ugnskokningen. Jag hällde av "spadet" som blev i formen

Fräs den finhackade löken i margarin i en kastrull. Häll över vinet och låt koka tills bara någon tesked återstår. Tillsätt grädde och senap och koka upp. Häll såsen över fisken.

Servera gärna med pressad potatis och kokt broccoli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar