Imorgon står det skola på schemat hela dagen. Och efter skolan ska jag äntligen till frissan! Jätteskönt ska det bli, men det innebär att jag kommer hem sent imorgonkväll. Så idag har jag lagat två middagar. En för kvällen och en till imorgon som bara går att värma när man kommer hem, är hungrig och tiden är knapp.
Kvällens middag:
Kinakyckling med nudlar (4 pers)
4 kycklingfiléer
1 purolök
Ca 10 färska champinjoner
1 röd paprika
1 vitlöksklyfta
1/2 dl vatten
1 tsk kycklingfond
2 tsk kinisisksoja
1/2 tsk sambal oelek
1 tsk maizena
Strimmla kycklingfilén och fräs i lite olja ca. 5 min. Skär purjon i sneda skivor, skiva champinjonerna och dela paprikan i bitar. Tillsätt med kycklingen och låt fräsa med ett par minuter. Pressa också i vitlöksklyftan.
Blanda samman vattnet, fonden, sojan, sambal oelek och maizenan. Rör ner blandningen i pannan och låt puttra ett par minuter. Servera med ris eller nudlar.
Denna kinagryta blev jättegod! Och den räknas som "smalmat". Receptet är hämtat ur "Må Bra". Man kan med fördel blanda i lite kinisisk soya till, framförallt för färgens skull! (Tallrik "Picknick" Rörstrand)
Morgondagens:
Pastagratäng med kassler (4 pers)
500 g kassler
1 gul lök, hackad
400 g pasta
2 dl riven ost
2 tsk senap
2 msk vetemjöl
4 dl matlagningsgrädde
2 msk kycklingfond
salt, peppar
1 ägg
Koka pastan. Fräs lök och kassler i lite smör några minuter. Blanda kasslern och löken med pastan och osten. Häll över allt i smord ugnsäker form.
Vispa samman senap, mjöl, grädde, och fond i en kastrull och låt sjuda i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta kastrullen ifrån plattan och rör ner ägget i såsen. Häll såsen över pastablandningen. Grädda i mitten av ugnen, 200 grader, ca 15 minuter. Servera med kokt broccoli.
Två middagar som gick snabbt att göra! Kan inte utvärdera kasslergratängen än. Det görs imorgon. Handlade lite av glassbilden idag också. Dessa Puckoglassar bland annat.
måndag 5 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar