För första gången hade vi Foxy med oss ute på stan. Jag trodde hon skulle bli nervös av alla människor men hon var så duktig och det gick så bra! Och det borde jag lärt mig vid detta laget, Foxy räds ingenting! Här sitter vi (-mig) och äter en glass i solskenet.
Ca 500 g fläskfilé
6 skivor rimmat fläsk
1 röd lök
2 msk dinjonsenap
2-2,5 dl mellangrädde
smör, salt, svartpeppar
Äkta kinesisk soya
Jag skar köttet i skivor och fläsket i strimlor. Löken skar jag i halva, tunna ringar. Först fräste jag löken glansig i lite smör och tog sedan upp den. Sen brynte jag köttet med fläsket, kryddade och blandade i senap, soya och spädde med grädde. Löken rörde jag också i. Jag lät det puttra ihop ca 10 minuter, tills köttet kändes mört och smakade av.
Det är så lätt att variera sig med fläskfile tycker jag. Detta blev jättegott och alla åt med god aptit. Efter maten hade jag fortfarande energi och fick för mig att göra kärleksmums. Det är ju trots allt lördag. Och påskafton. Tyvärr hade jag ingen kokos och det upptäckte jag efter jag lagt på glasyren. Jaja, de blev goda ändå!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar