Kommer ni ihåg att man gjorde fisk i foliepaket i hemkunskapen? Nej, det var ingen höjdare. Smak- och färglöst minst sagt. Det är väl därför man aldrig gjort det igen. Men så hittade jag ett recept i en tidning härom veckan som gav mig visst hopp om att det kunde smaka annorlunda mot vad det gjorde då. Värt att prova tyckte jag.
Detta behöver du per 1 paket: (Ugn: 125 grader)
300g vit fiskfilé
150 g vitkål
2 salladslökar
2 sparrisar
skal och saft av 1/4 citron
2 tsk smör
salt, peppar
Skär kål, salladslök och sparris i bitar.
Salta och peppra fileérna. (Snåla inte på saltet) Lägg dem på 2 ark aluminiumfolie. Fördela grönsaker, citronskal och -saft och smör på. Jag använde mig av flytande margarin vilket kändes smidigt. Ev. lite salt och peppar på grönsakerna också.
Gör täta foliepaket. Tillaga i en ugnssäker form mitt i ugnen ca 30 min. Eller varför inte på grillen?
Fisken var INTE färdig efter 30 minuter som det stod i receptet. Så jag höjde temperaturen till 200 grader och lät dem stå en kvart till. Det gjorde susen! Tyvärr har jag ingen bild på det färdiga resultatet. Men denna fiskrätt var helt okej och jag kan tänka mig göra den igen. Kommer dock dra ner lite på citronen då. Det blev väldigt gott med alla grönsaker man hade i paketet. Serveras med kokt potatis och en sallad.
onsdag 28 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Den kanske man skulle pröva. Ser gott ut.
SvaraRaderaGör du det, för det var gott:)
SvaraRadera