Äntligen har jag skaffat en ny mobil! Jag har inte uppdaterat mig på den fronten på superlänge, men och andra sidan har jag inte kännt något större behov av det heller. Min "gamla" har ju trots allt stått pall för många skoningslösa fall på asfalt, några dopp i badkaret och Elins babydregel. Det blev väl en förhållandevis "enkel" telefon då jag inte kännde något större intresse av all datorteknink. (Jag tillhör old fashion och vill jag komma åt nätet vill jag göra det från en dator) Men den hade 8,1 mp kamera. Ska bli kul att testa. Finns en viss skillnad kanske...
Har blivit lite bak i den här bloggen! Men idag blir det ändring på den saken. Här kommer ett recept på en smaskig chokladkaka.
Detta behöver du:
Lite smör till formen
Kokosflingor till formen
6 ägg (!)
300 g mörk choklad
1/2 dl starkt kaffe
4 msk fruktsocker
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj en form och använd kokosflingor som ströbröd.
Dela äggen och vispa äggvitorna till hårt skum.
Smält chokladen i vattenbad.
Häll chokladsmeten över gulorna och tillsätt kaffe och fruktsocker och rör om. Vänd sedan ner äggvitorna i smeten och blanda väl.
Häll smeten i den smorda formen och baka 10 min.
Låt kakan stå i kylen minst 1 timme innan du serverar den. Servera den med lättvispad grädde.
Detta är ingen "kladdig" kaka, inte alls som en "kladdkaka". Så är man ute efter det, har man hittat fel. Jag tyckte kakan blev lite "moussig" i konsistensen och den hade en kraftig och fyllig chokladsmak. Det är ett MÅSTE att servera kylskåpskall grädde till.
måndag 26 april 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Gottis!!
SvaraRaderaHelt klart! :)
SvaraRaderaÅh, den ser JÄTTEGOD ut! Blir sugen på att sticka ner och baka nu direkt :) Och mousse som är så jädra gott! Kram! C
SvaraRaderaJa den ser verkligen god ut, måste man testa en dag, när man har lust.
SvaraRadera