måndag 16 augusti 2010

Lite av varje

Var det någon som tittade på "Jamies matrevolution USA" igår? Jag tyckte att programmet var väldigt intressant, men så skrämmande. Har funderat på det av och till under dagen. Att folket i USA har dålig kosthållning och många lider av övervikt var väl ingen nyhet. Men att de har SÅ dålig kosthållning som visades igår, var det värsta jag sett på länge. För er som inte såg programmet kan jag berätta att det handlande om en skola på en ort i USA, barnen kan ha varit i 6-7 års åldern. Frukost serverades på skolan, som oftas bestod av en Pan Pizza! Till lunch kunde det sen åter serveras Pan Pizza(!) eller Chicken Nuggets med pulvermos. När barnen skulle berätta vad de sen fick hemma till middag på kvällen av sina föräldrar så var det typ Pan Pizza eller Chicken Nuggets. Igen! Jag tyckte det var fruktansvärt! Tänk att äta samma, samma hela tiden! All mjölk som serverades på skolan var smaksatt med antingen choklad eller jordgubb(den sistnämda såg riktigt sliskig ut!) Dessa barnen fick inte äta något som var lagat ifrån grunden! Och många av barnen var så kraftiga. Nej, jag har tänkt på detta mycket idag. Jag tyckte så synd om dessa barn som bokstavligt talat proppades med fett. Jamie Olivers resa genom USA kommer gå under 5 veckor framöver kl 20 på Kanal 5.

Från det ena till det andra, så hittade jag en liten skatt när jag var ut och gick med Foxy igår. Mängder av björnbär. Jag hade då inget att plocka i, men idag tog jag mig dit ut igen. Och ja, titta själva! Stora, söta och så goda!

Dagens middagstips är:
Kyklingfilé med pasta och spenat
Det här behövs till 4 port:
4 port pasta
4 kycklingfiléer
2 msk flytande margarin
1 tsk basilika
ca 100 g färsk spenat
2 dl lätt creme fraiche
salt, peppar
Tillbehör: Sallad

Gör så här:

Skär kycklingfiléerna i bitar. Salta och krydda med basilika. Stek dem färdiga i flytande margarin. Tillsätt väl sköjld spenat, rör om och vänd ner lätt creme fraichen.

Låt puttra några minuter. Salt och peppra efter önskemål. Servera med kokt pasta och sallad. Då jag har lite svårt för "bleka" såser, hällde jag i en skvätt kinisisk soya. Fin färg, god smak. Bon apetit!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar