tisdag 4 maj 2010

Pannkaksrulle

Pannkaksrulle med färsröra stod på dagens meny. Här kommer receptet på den:
Det här behövs till 4 pers.
Pannkaka:
1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
6 dl mjölk
4 krm salt
4 ägg
Fyllning:
400-500g nötfärs
1 gul lök, hackad
matfett
2 dl krossade tomater
1/2 buljongtärning
ca. 1 dl vatten
salt, svartpeppar
pizzakrydda
Gratinering:
1-2 dl riven ost
Ugn: 225 grader

Blanda grahamsmjöl och vetemjöl i en bunke. Vispa samman det med hälften av mjölken till en slät smet. Salta och vispa ner resten av mjölken. Tillsätt äggen och vispa smeten slät. Häll smeten i en smord rektangulär form, minst 20x30 cm. Grädda pannkakan i mitten av ugnen.

Bryn köttfärs och lök i en stekpanna med matfett. Tillsätt tomatkross, smula i buljongtärningen och tillsätt vatten. Smaka av med salt och peppar och pizzakrydda.

Så här såg pannkaka ut när den var färdig i ugnen. Jag rekommenderar att inte smörja formen för "snålt".

Bred köttfärsen över pannkakan och rulla ihop som en rulltårta.

Skär rullen i bitar, lägg dem på ett fat och strö över osten. Gratinera högt upp i ugnen, ca 5 min. Servera med en sallad till.

Har ingen bild på det färdiga resultat. (Jag var antagligen för hungrig då för att plåta.) Men det var en uppkattad rätt av både stora som små.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar