Har haft svårt att fokusera på plugget idag. Så framåt 10-tiden på förmiddagen tog jag fram bakgrejor och testade ett recept jag har velat prova länge nu. Citrusmazariner! Och det var bra, för dels kom Susanne på en kopp kaffe på eftermiddagen och sen fick Erica med sig ett fat av mazarinerna till sin praoplats - hunddagiset.
Så här ser receptet ut:
ca 12 st (för min del blev det 16 st)
Muffinsformar i aluminium
150 g mandelmassa
100 g smör
1/2 socker
2 ägg, rumstempererade
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
finrivet skal + saften av en lime
finrivet skal + saften av 1/2 apelsin
GARNERING
1 1/2 dl florsocker
1 msk färskpressad apelsinsaft
finstrimlat skal av lime & apelsin
Sätt ugnen på 200 grader. Smör och mjöla aluminium-muffinsformar. Detta krävde lite teknik Funkar nog lättast med flytande margarin.
Riva mandelmassan och tillsätt smör och socker. Rör till en porös smet. Tillsätt de rumsvarma äggen, ett i taget, och rör smeten slät mellan varje. Sikta ner vetemjölet och bakpulvret och rör smeten slät.
Tillsätt till sist det finrivna citrusskalet. Pressa saften av en lime och tillsätt så mycket färsk apelsinsaft så att det sammanlagt blir 1/2 dl. Vänd ner saften och rör smeten slät.
Skeda upp smeten i formarna så att de fylls till 3/4. Grädda mazarinerna i mitten av ugnen i ca 12 minuter.
Låt de svalna en stund i formarna innan de stjälps ur att kallna.
Garnering: Blanda samman florsocker och apelsinsaft till en slät konsistens. Glasera de uppoch nervända mazarinerna och granera med finstrimlat citrusskal.
torsdag 6 maj 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Det ser JÄTTEGOTT ut! Jag älskar att ha lite citrus i, det blir så frisk och fräsch smak då. Detta receptet kommer nog jag med att prova :) Och vad söt Edvard var på bilderna från Trendi! Kram på dig, C
SvaraRadera